perjantai 4. maaliskuuta 2016

Treeniasiat kuntoon naiset!


Lantionpohjan lihasten harjoittaminen on etenkin meille naisille tärkeä osa kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Naisen lantio on leveä ja elastinen, (luonnollisesti siksi että lapset saadaan helpommin ulos) mikä aiheuttaa sen, että lantionpohja joutuu ajan myötä kovalle koetukselle, etenkin raskauden ja synnytyksen yhteydessä. Myös ikä, ylipaino, paljon istuminen, vähäinen liikunta jne. heikentävät lantionpohjaa.

Olen iloinen, että asiakkaat nykyisin kysyvät paljon näiden tärkeiden lihasten treenaamisesta. Asia on siis esillä, mikä on hienoa!

Olen tosin kuullut mitä kummallisimpia väitteitä ja olettamuksia ja kokemuksia lantionpohjan treenistä; pallot emättimeen ja nukkumaan – ja avot! aamulla on ihan superit pimppalihakset! Moni asiakas on myös kertonut saaneensa synnytyksen jälkeen neuvoksi ostaa pienenpienet geishapallot ja kaiken muun raskaushormoonien ja kehonmuutosten kanssa painiskelun lisäksi kun ne pienet palleroisetkaan eivät pysyneet sisällä hetkeäkään niin itku tuli. Siinä kohtaa kyse on enemmän mielipahasta kuin mielihyvästä, mikä ei todellakaan ole Adam&Even missio! 


KOOTTUNA MUUTAMA POINTTI LANTIONPOHJAN TREENISTÄ:

  • Lantionpohjan lihakset ovat lihaksia ihan samalla lailla kuin muutkin lihakset, vaikka ne eivät näy ulospäin eikä niiden harjoittaminenkaan välttämättä näy kenellekään ulkopuoliselle. Kyseessä on lihasryhmä, ei yksittäinen lihas”köntti”. Monet näkyvät lihakset tukevat ja liikuttavat lantiota ja selkärankaa päältä, mutta lantionpohjan tehtävä on tukea sisältä päin.
  • Lantionpohja nimikin kertoo, että lihakset toimivat eräänlaisena pohjana tai lattiana lantiolle ja lantion alueen elimille. Erityisesti ne tukevat peräukkoa, emätintä ja virtsaputkea ja siten hyväkuntoisina lantionpohjanlihakset ehkäisevät virtsan- ja ulosteenpidätysongelmia sekä emättimen laskeumia.
  • Lantionpohjan lihakset toimivat yhteistyössä pallean ja syvien vatsa- ja selkälihasten kanssa, tukien lanneselkää. Lantionpohjan lihaksia supistaessa myös poikittainen vatsalihas aktivoituu, minkä seurauksena saatat huomata kuinka ”korsetti kiristyy” eli kyljet kuroutuvat hieman kasaan. Poikittainen vatsalihas on tärkeä tuki alaselälle ja siksi aktivointi esimerkiksi nostettaessa painavaa taakkaa on tärkeää ettei monelle niin herkkä alaselkä sano rakspoks!
  • Rakkauslihaksiksikin niitä sanotaan, koska lantionpohjan lihaksistolla on suuri merkitys niin naisen kuin miehenkin seksuaalitoiminnoissa: vahvoissa lihaksissa on toimiva verenkierto, mikä lisää tuntoherkkyyttä, puristus tuntuu sekä itsessä että kumppanissa, seksuaalinen itsetunto paranee kun ei tarvitse jännittää lantionpohjan toimintaa, vaan se on omassa hallinnassa jne.
  • Koska lantionpohjan lihakset ovat lihaksia siinä missä muutkin lihakset, treeniin pätevät samat lainalaisuudet; "Kuulat sisälle ja ollaan vaan” –treeni on yhtä tehokasta kuin käsipainojen roikottaminen kädet suorina. ”Kuulat sisälle yöksi” on ihan yhtä tehokasta kuin kahvakuula unileluksi. Lihaksen vahvistaminen vaatii supistusvaiheen ja rentoutusvaiheen – voit miettiä vaikka hauiskääntöä: ei se käsipainojen roikottaminen juurikaan auta (vaikka on sekin toki parempi kuin ei mitään!). Ja koska meillä on lihaksissa sekä nopeita että hitaita lihassoluja, monipuolinen treeni vaatii molempien aktivointia.
  • Treeniä voi tehdä ilman apuvälineitä, mutta oikeanlainen väline auttaa mikäli on vaikeuksia hahmottaa oikeanlaista lihastyötä, lisää vastusta ja tuo myös lisämotivaatiota harjoitteluun.

Adam&Eve suosittelee treeniin:


EMIGI
Yksikertainen ja helppo. Saatavilla neljä eripainoista kuulaa – lisää haastetta lisäämällä painoa! Toimivat myös erilaiseen harjoitteluun: kevyemmän kanssa lenkille, superpainavalla maksimivoimatreenit etc. Sileä pinta tuntuu miellyttävältä ja on helppo puhdistaa.



PELVIX
Gynekologien ja urologien yhteistyössä suunnittelema apuväline lantionpohjan lihasvoiman nousujohteiseen harjoittamiseen ja elastisuuden lisäämiseen. Mukana kolme eripainoista irtokuulaa, joita voi lisätä kuulan sisälle. 



LAURA BERMAN JUNO
Erilainen harjoitusväline, enemmänkin kuin harjoituskeila. Voidaan käyttää kummin päin vain, myös esimerkiksi lihasten omatoimiseen venyttämiseen tai kipupistepainantaan. Toimii myös sauvana. Miellyttävä sileä materiaali. 



Muistathan, että meillä on myös saatavilla erilaisia ja eripainoisia geishakuulia (ben wa –kuulia), joiden kanssa aktiivinen lihasharjoittelu ei ehkä onnistu parhaalla mahdollisella tavalla, mutta jotka muuten ovat hauska lelu – jos ei muuten niin sorminäppäryyden treenaamiseen ;)

Lopuksi, hyvät naiset, ei muuta kuin:
TREENI-ILOA!!! 


PS. Miehet hoi! Naistenpäivä on tulossa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti