keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Vesi vai silikoni?

Liukuvoiteen käyttäminen ei ole ikä eikä sukupuolikysymys. Se ei myöskään todellakaan tarkoita, että jossain olisi jotain vikaa. Limakalvojen kostuminen on yksilöllistä ja siihen vaikuttavat monet tekijät; jännittäminen, lääkitys, kuukautiskierto, stressi ja juurikin se tosiasia, että me olemme erilaisia - toiset ovat märkiä jo haitaksi asti ja toiset eivät liukastu tarpeeksi vaikka kuinka pää sanoo, että nyt panettaa.

Hyvä liukuvoide kuuluu seksiin ja on nimenomaan mielihyvää lisäävä tekijä.
Vaikka oma kosteus riittäisikin, liukuvoiteen käyttö esimerkiksi esileikissä tekee kosteuksesta miellyttävän, ehkäisee mikrohaavaumia ja seksin yhteydessä hoitaa ja voitelee limakalvot kuin huulirasva huulet. Anaaliseksissä liukuvoiteen käyttö on ehdotonta, jotta vältetään hankaumat, hiertymät ja epämukavat kokemukset. Samoin hieromasauvojen kanssa liukuvoide on erittäin suositeltavaa, sillä niiden pinnasta liukkautta ei erity, toisin kuin peniksestä. Myös kondomit ovat lähes aina liukastettuja, joten siinä kohtaa kun kondominkäytöstä luovutaan, kannattaa kaivaa lisäliukastetta esille. Liukaste ei ole ehkäisyväline, joten lapsenhankintapuuhissakin saa lotrata.


Mikä sitten olisi hyvä liukuvoide?

Vaihtoehtoja on paljon ja kokeilemalla löytää itselleen mieluisan. Fakta on kuitenkin, että nimenomaan intiimialueen liukasteeksi suunniteltu tuote on parempi kuin ruokakaapistä löytyvät voit ja margariinit. Myöskään ihon pinnalle tarkoitetut rasvat ja voiteet eivät yleensä sovellu intiimialueille. Toki nekin ovat parempi kuin ei mitään, mutta niiden pH on usein emättimelle väärä ja liukastavat ominaisuudet olemattomat. Pahimmillaan vääränlaisen voiteen käyttö aiheuttaa entistä enemmän hankausta, ihoärsytystä, allergisen reaktion tai jopa tulehduksen.

Kaksi yhdessä - hierontaan ja liukasteeksi - tuotteet ovat helppoja, mutta valitettavasti harvoin kumpaankaan tarkoitukseensa kovin loistavia. Jos haluatte satsata hyvään hierontaöljyyn ja loistavaan liukkauteen, ne tulevat erillisissä purkeissa.

Liukuvoiteet jaotellaan kahteen pääryhmään: vesipohjaiset ja silikonipohjaiset.

Olemassa on myös erilaisia öljyjä, joita voi käyttää liukasteena, mutta etenkään lelujen kanssa emme niitä suosittele, sillä huonoista materiaaleista öljy liuottaa myrkkyjä ja parempien, kuten 100% silikonin, pinnan se puolestaan pilaa.


VESIPOHJAINEN

+ Paljon koostumukseltaan erilaisia; paksumpia, ohuempia, maistuvia, mauttomia, lämmittäviä, viilentäviä...
- Huono vesipohjainen liukaste voi tuntua tahmaiselta ja viedä jopa liukkautta pois
+ Hyvä vesipohjainen liukuvoide on ihoa ja limakalvoja hoitavaa, pitkäkestoista, eikä jätä tahmaista tunnetta
+ Sopii kaikkien seksilelujen kanssa
+ Helppo pestä pois (lelut, lattia, lakanat, iho tarvittaessa)

SILIKONIPOHJAINEN

+ Todella pitkäkestoinen, ei imeydy
- Vaikeampi pestä pois
+ Liukastaa ihon pinnan ja muodostaa suojaavan kalvon 
+ erinomainen anaaliseksissä
+ Sopii myös hierontaan
- Liukas lattialle joutuessaan
- Ei sovellu kaikkien lelujen (kuten silikonisten) kanssa käytettäväksi 

Kaikki myymämme liukuvoiteet käyvät kondomin kanssa!
Muistathan, että jokaisen iho on uniikki, etsimällä myös liukuvoiteista löytää suosikkinsa. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti