keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

SEKS2017 ~ Koulutuspäivän ajatuksia

Pääsiäinen ja sen mukanaan tuomat lyhyet vapaat on vietetty ja suklaamunia syöty koko vuoden tarpeeksi. Ajatukset ja odotukset on hyvä hiljalleen suunnata kesää kohti. Mutta sitä ennen palataan lyhyesti parin viikon takaiseen koulutuspäivään.

Maaliskuun viimeisenä päivänä Helsingissä järjestettiin jokavuotinen Sexpon koulutuspäivä. Koulutuspäivien teemat ovat vaihdelleet vuodesta toiseen, mutta aina liikutaan seksuaalisuuden, seksin, mielihyvän ja sitä liippaavien aiheiden ympärillä. SEKS2017 kokosi luentoja teemasta Halu, nautinto ja kehollisuus.

Olimme mukana osallistumassa päivään ja keräämässä uutta tietoa sekä tapaamassa tuttuja ja tutustumassa uusiin ihmisiin ja alansa ammattilaisiin.

Päivän ohjelma ja saamiset :)

Päivän aikana kuultiin paljon asiaa, joka oli mielenkiintoista ja myös läheisesti meidän toimialaan liittyvää. Adam&Eve kun on seksuaaliterveystuotteisiin erikoistunut asiantuntijamyymälä ja maahantuoja ja pyrimme omalta osaltamme edistämään ihmisten kokonaisvaltaista hyvinvointia, johon seksuaalinen hyvinvointi tärkeänä osana kuuluu.

SEKS2017 - koulutuspäivän luennoilla käsiteltiin aiheita kuten lääketieteen näkökulmasta asiaa halusta ja erityisesti hormonien vaikutuksesta; avoin ja elämänmyönteinen asenne ja uuden oppimisen halu ja kokeileminen pitää dopamiinit pärisemässä ja silloin pärisee alapäässäkin! Kroonisen kipupotilaan parisuhteesta ja seksistä kuultiin erittäin hyvä ja puhujien omakohtainen luento. Pariskunta Anumari Väistö ja Jani Karlsson on kirjoittanut kirjan Krooninen kipu ja seksuaalisuus (Kanttarelli Publishing) joka vaikutti mielenkiintoiselta ja lisättiin heti ostoslistaan.

"Kirja on käytännönläheinen opas kroonisista kivuista kärsiville sekä heidän kumppaneilleen. Seksuaalisuus on elämän suola. Krooninen kipu haavoittaa usein syvästi ja tuo kärsimystä elämään. Hyvä seksuaalielämä voi parhaimmillaan olla hoitavaa ja jopa hyvä kipulääke."

Saimme myös maistiaiset sekä tantrasta että köysitaiteesta. Perehdyimme myös suomalaisen naisen seksuaalisuuden historiaan. Miten uskonto on vaikuttanut ja miten ympäristön asenteet ja paineet ovat vaikuttaneet naisen seksuaalisuuteen. Ja paljon muuta!

Tiia jatkoi kouluttautumista vielä koko viikonlopun Helsingissä jumppatyön merkeissä, joten maanantaina oli pää täynnä uutta. Onneksi pääsiäinen antoi molemmille mahdollisuuden vähän vetää happea ja ottaa energiaa auringosta: Laura Tampereella ja Tiia Keski-Euroopassa. Nyt ollaan taas uutta virtaa täynnä ja valmiina vappuun ja kesään!

Kutsukalenteri touko-kesäkuun osalta on jo hyvää vauhtia täyttymässä, joten mikäli toiveissa on polttarit tai muut naistenkutsut ennen juhannusta - olettehan ajoissa liikenteessä! Kaikki kutsuvaraukset ainoastaan puhelimitse tai paikan päällä myymälässä. Emme vahvista sähköpostitse tehtyjä varauksia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti