perjantai 25. marraskuuta 2016

Pidä huolta seksileluistasi

Valitettavasti harva asia tässä maailmassa kestää ikuisesti. Eivätkä seksilelut ole poikkeus. Kun lelun aika on täysi, on raaskittava luopua. Mikäli olet kuitenkin löytänyt huippukivan ystävän, jonka tahdot kestävän käytössä mahdollisimman pitkään - tässä muutama vinkki, joilla lisäät seksilelusi käyttöikää!

1. VALITSE LIUKASTE OIKEIN

Pehmeät ja "ihontuntuiset" materiaalit kuten silikoni, tahtovat seurakseen vain ja ainoastaan vesipohjaista liukuvoidetta. (kyllä, lelujen kuten hieromasauvojen ja pepputappien kanssa liukuvoide on must!) Vesipohjainen liukuvoide lähtee kevyelläkin pesulla pois eikä jää lelun pintaan - etenkin lelut, joissa on paljon muotoilua kuten uurteita ja nystyröitä, voi olla vaikea puhdistaa silikoniliukasteesta täysin. Lisäksi vesipohjainen liukaste ei reagoi materiaalien kanssa. Heikkolaatuiset materiaalit (joita vielä maailmalla on, valitettavasti!) saattavat jopa ns. sulaa silikoniliukasteen altistuksessa. Korkealuokkainen silikoni puolestaan menettää ihanan pintatuntumansa ja ikäänkuin venyy, mikä puolestaan aiheuttaa sen, että vaikkapa silikoninen penisrengas saattaa napsahtaa poikki.

Moottoroimattomat lelut kuten dildot ja penisrenkaat ovat kestävämpiä, koska niissä ei ole herkkiä elektroniikkaosia. Mutta myös niiden materiaalin voi pitää hyvänä huomioimalla oikeanlainen liukuvoide. Lasi ja vastaavat "kovat" materiaalit ovat sallivampia liukasteen suhteen eivätkä juuri välitä onko se vesi- vai silikonipohjaista. Suosittelemme kuitenkin kaikkien lelujen kanssa vesipohjaista liukastetta, sillä se on helppo puhdistaa välineestä pois ilman puhdistusaineita. Mieluiten täysin neutraali - eli hajuton ja mauton - liukuvoide, joka ei vaikuta emättimen pH-tasapainoon. Se on turvallisin valinta sekä leluille että emättimen limakalvoille.


Öljyt, rasvat ja margariinit kannattaa jättää muihin käyttötarkoituksiin. Ihon pinnalle tarkoitetut tuotteet eivät välttämättä sovellu intiimialueille etenkään sisäisesti ja ruuanlaittoon tarkoitetut tuotteet pysyköön keittiössä.


2. PATTERIT POIS

Paristokäyttöisistä leluista paristot pois käytön jälkeen. Monestakin syystä.
Ensinnäkin, usein patterit kuluvat ollessaan tuotteessa sisällä, virta kulkee ja joudut pahimmillaan kuitenkin vaihtamaan ne säilytyksen jälkeen kun ovatkin tyhjenneet itsekseen.
Toiseksi, ethän tahdo hieromasauvan täräyttävän itseään käyntiin hetkenä, jolloin se ei todellakaan sovi.
Lisäksi, kosteus vahingoittaa paristoja, mikä puolestaan vahingoittaa tuotteen moottoriosaa. Varoittavia esimerkkejä voi tulla katsomaan myymäläämme; täysin valkoista patterimöhnää täynnä oleva vibraattorin patterikotelo ei ole herkullinen näky, saati ylikuumenneet ja palaneet paristot lelun sisälle.
Usko meitä: Lisäät paristokäyttöisen lelun käyttöikää ottamalla paristot käytön jälkeen pois.


3. HELLÄVARAINEN PESU

Tässäkin tapauksessa, riippuu lelusta: vibralla vai ilman, jos kyllä, ladattava vai paristoilla. Lisäksi, mikä on valmistusmateriaali.

100% waterproof
ei silti tarkoita, että tietentahtoen lelua kannattaa / tarvitsee
upottaa syvälle veteen
Yleisohje on vesipesu. Kun tuote on henkilökohtaisessa käytössä ja liukasteena on ollut vesipohjainen tuote, vedellä puhdistaminen ehkä mietoa saippuaa käyttäen riittää. Lelut eivät tykkää upottamisesta veteen, joten jos tuote ei ole kauttaaltaan likainen tai vaikkapa liukasteessa, huuhtele vain ns. käyttöosa.
Penisrenkaissa irrota vibra ja voit huuhdella renkaan kauttaaltaan.
Hieromasauvoissa ota paristot pois ennen pesua ja pesun jälkeen kuivata tuote hyvin. Moottoroimattomat tuotteet voi pestä läpikotaisin (vaikka monen kohdalla sanotaan, että voi pestä jopa astianpesukoneessa, emme sitä korkeiden lämpötilojen takia välttämättä suosittele).
Useimmissa ladattavissa tuotteissa suositeltu tapa puhdistaa on pyyhkiä tuote kostealla pyyhkeellä. Tämä pätee myös erittäin herkkiin materiaaleihin, kuten cyberskin-materiaaliin, joka saattaa jopa vahingoittua liiasta saippuan käytöstä.

Käytä vain ihoystävällisiä, hellävaraisia pesuaineita, ei voimakkaita desinfiointituotteita, jotka puolestaan saavat aiheuttaa ihoärsytystä, etenkin limakalvoilla. Myynnissä on myös erityisesti seksileluille tarkoitettuja antibakteerisia puhdistusaineita, jotka eivät ole välttämättömiä etenkään jos kyseessä on hypoallergeeninen materiaali kuten silikoni (paketista teksti medical grade tai platinum cured silicon), mutta toisinaan puhdistus voi olla hyväksi esimerkiksi pitkän säilytyksen jälkeen tai jos tuote on joutunut vaikkapa lemmikkieläimen hampaisiin.


4. SÄILYTYS KUIVASSA JA PUHTAASSA PAIKASSA

Seksilelut ovat intiimituotteita, joten niiden paikka ei ole alimmassa ja pölyisimmässä suihkuhuoneen laatikossa pyörimässä ja kosteudelle alttiina. Pesun jälkeen kuivaa tuote hyvin. Paras säilytyspaikka on kuiva ja siisti. Ehkä hankit ystävällesi pienen samettipussukan tai pehmeän pyyhkeen, minkä sisällä lelu pysyy turvassa pölyltä ja muulta lialta, sekä uteliaimmilta ulkopuolisilta.

Muista siis: vesipohjainen liukuvoide, paristot pois, hellävarainen pesu, oma säiltyspaikka.
Näillä ohjeilla puput ja muut kivat jutut ovat pidempään ystäviäsi!



ps. Moni kysyy kondomin käytöstä hieromosauvojen päällä.
Etenkin jos tuotetta käyttää useampi ihminen tai sauva on sekä emätin- että anaalikäytössä, kondomi voi olla kätevä. Muista kuitenkin, että suurin osa kondomeista on liukastettu silikoniliukasteella, mikä puolestaan ei sovi kaikille materiaaleille tai sen puhdistaminen vaatii enemmän tarkkuutta ja puunausta ja mahdollisesti puhdistusainetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti