keskiviikko 25. heinäkuuta 2018

Seuraavan sukupolven kondomi?

Kondomit ovat kehittyneet vuosien saatossa yllättävän vähän. Toki eläimen suolesta on päästy eteenpäin, mutta verrattuna monen muun tuotteen kehitykseen, kondomit laahaavat melkein samassa kuin 50 vuotta sitten. Ja samat ongelmat verottavat edelleen kondomin käyttäjiä:
- Kumi on epämukava, puristaa, ahdistaa, vie tuntoherkkyyden...
- On vaikea laittaa, tunnelma katoaa...

- Särkyy herkästi...aiheuttaa allergiaa...



Kondomi on kuitenkin ehkäisyvälineenä (raskaus, mutta etenkin sukupuolitaudit!) ehdoton ykkönen. Tehokkaampi taitaa olla vain selibaatti.

Kondomi on keholle luonnollisempi vaihtoehto kuin hormonaalinen ehkäisy - mikä ei lisäksi suojaa muuta kuin raskaudelta. Kondomi on oikein käytettynä siisti ja etenkin naistenkondomi myös tunnelmaa pilaamaton suoja molemmille osapuolille.

Vaikka markkinoille on tullut eri kokoisia, eri muotoisia ja muutenkin erilaisia kondomeja, perusongelma tuntuu olevan edelleen se, että kumi on kumi ja siltä se tuntuu. Lisäksi erilaiset allergiat ovat ainakin mutu-tuntumalla myymälässä asiakkaitamme kuunneltuamme lisääntyneet viime vuosien aikana.

Myös Bill "se Microsoft-tyyppi" Gates heräsi takavuosina tähän ongelmaan.

Seuraavan sukupolven kondomi


Vuonna 2013 Bill ja Melinda Gatesin säätiö lupasi huomattavan rahallisen palkinnon henkilölle tai taholla, joka kehittää "seuraavan sukupolven kondomin". Säätiö keräsi ehdotuksia, joille annettiin alkupotti kehitystyöhön. Tavoitteena oli miellyttävä kondomi, jota miehet ja naiset mielellään käyttäisivät. Etenkin kehitysmaissa kondomin käytön lisääntyminen toisi merkittäviä parannuksia ihmisten, etenkin naisten hyvinvointiin. Kondomihaaste oli osa Gatesin säätiön ohjelmaa, jonka tavoitteena oli parantaa köyhimpien maiden kansalaisten terveyttä. Tuntuman lisäksi tärkeä kriteeri oli kondomin mahdollisimman suuri suojaavuus seksiteitse tarttuvilta taudeilta.

Vuosia on kulunut, ja kaikille ehdotuksille ei käynyt hyvin. Hyvä idea kun ei vielä ole toimiva ja turvallinen tuote. Mukana oli ehdotuksia ympäri maailmaa ja osa pääsi tuotteensa kanssa pitkälle. Valitettavasti hienot ja pitkällekin viedyt ideat törmäsivät byrokratiaan: Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto FDA olisi vaatinut tuotteiden markkinoille saamiseksi niin rankat kokeet, että niiden läpivienti vaatisi useita vuosia ja etenkin valtavan määrän rahaa - paljon, paljon enemmän kuin Gatesin säätiön avustus olisi ollut. Täysin uudenlaisen kondomin saaminen markkinoille vaatisi siis useamman Bill Gatesin, ja siksi kondomin kehitys ei edelleenkään ole ottanut suuria harppauksia eteenpäin.


Osa haasteeseen vastanneista apurahan saaneista oli jo valmiina olevia tuotteita, mutta säätiön avulla tuotteita kehitettiin pidemmälle ja paremmiksi. Sellainen oli myös lopulta maaliin asti selvinnyt UNIQ (Unique International). Yritys on perustettu Kolumbiassa vuonna 1993 ja on keskittynyt nimenomaan lateksittomien ehkäisyvälineiden kehittämiseen ja valmistamiseen. Ensimmäiset lateksittomat kondomit yritys on tuonut markkinoille vuonna 1997. Tuotteet on nyttemmin testeissä todettu jopa kestävämmiksi kuin tavalliset lateksikondomit. Ei siis ehkä aivan niin boksin ulkopuolelta kuin vaikkapa päälle suihkutettava kondomi, mutta ainakin toimiva ja jotain ihan muuta kuin se perinteinen "kumihanskan kärki".

Bill ja Melinda Gates säätiön apurahalla kondomivalikoima saatiin laajemmaksi ja tuote entistä käyttäjäystävällisemmäksi. Erityismaininta kondomien innovatiiviselle pakkaukselle, joka on kuin luottokortti - sisältäen kolme kondomia! Taskussa tai lompakossa särkymätön paketointi helpottaa ehkäisyvälineen mukaanottoa ja tekee siitä mielenkiintoisen.



Materiaali on aivan uudenlainen, täysin allergiaturvallinen, kaikkien liukasteiden kanssa yhteensopiva, väritön, hajuton, mauton, superohut ja ihon pintaan ikään kuin "sulava", eli ei vie tuntoa, vaan päinvastoin! Malleista löytyy neljä erilaista miesten kondomia (myös malli, joka laitetaan löysään penikseen vaikkapa jo hyvän aikaa ennen yhdyntää - näin kondomin laitto kesken kuuman tilanteen ei häiritse tunnelmaa!) ja kaksi naisten kondomia, joista etenkin LADY-malli on ollut naisasiakkaidemme keskuudessa suorastaan hurmosta aiheuttanut uutuus!

UNIQ-kondomit ovat myynnissä Kanadassa, Etelä-Amerikassa, Australiassa ja Euroopassa - ja ensimmäisenä Suomessa, kaikki mallit, Tampereelta Maukasteesta!

Lähetys Kolumbiasta saapui alkuviikosta. Kunhan vielä tarkemmin tutustumme eroihin ja mietimme miten parhaiten näistä huippukondomeista kerromme, lisää informaatiota tulee myös tänne blogiin... Kondomit saatavilla jo vaikka heti myymälästä Näsilinnankadulta - verkkokaupasta heti kun ennätämme ne sinne päivittää!


Vähän meinaa helle viedä mehuja, mutta näistä uniikeista kortsuista ollaan niin innoissamme, ettei meinata kengissämme pysyä! 

Toivottavasti innostutte mukaan - tästä voisi tulla oikein KONDOMIVALLANKUMOUS!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti