torstai 3. toukokuuta 2018

Seksitrendien puristuksessa - täytyykö tykätä siitä, mistä haloo?

Seksuaalisuus ja seksuaaliterveys kuuluu kaikille. Jokaisella on oikeus toteuttaa omaa seksuaalisuuttaan, lain ja asetusten puitteissa ja toisia ihmisiä kunnioittavalla tavalla.
Tämä koskee myös sitä, että kaikkeen ei tarvitse eikä pidä suostua, jos itsestä ei hyvälle tunnu ja näiden asioiden tiedostaminen ja tunnustaminen itsessään on osa tervettä seksuaalisuutta.

Monet tämän päivän "seksitrendit" ovat sekoittaneet ihmisiä siltä osin, mitä "kuuluu" tehdä ja mistä "kuuluisi" nauttia. Sellaisia asioita, joista jokaisen kuuluu nauttia, ei tietenkään ole olemassakaan.

Eräs yleinen tällainen asia, mihin työssämme viikoittain törmäämme, on anaaliseksi.


Monta kertaa ovat erilaiset julkaisut internetissä mainostaneet kuinka peppuseksi on IN - kakkonen on ykkönen, nousee pinnalle - vitsinä tai tosissaan, sitä voi olla joskus vaikea erottaa. Koko talven erilaiset rimming- ja peppuseksituotteet ovat olleet myymälässämme superkysyttyjä ja selkeästi eletään anaaliseksin eräänlaista muotikautta. Siinä missä pari vuotta sitten innostuttiin sitomisleikeistä 50 Shades of Greyn johdolla, nyt kokeillaan peppuseksiä.

"Saisinko mä soittaa sun hanurii..?"

Kaikkien osapuolten suostumuksella ja turvallisuusseikat huomioiden, peppuseksi voi olla hieno juttu ja meiltä löytyy paljon apuvälineitä ja liukuvoiteita siihen tarkoitukseen ja ohjaamme ja neuvomme ostotilanteessa. Mutta samoin kuin sanoimme sitomisleikeistä ja BDSM-puolesta kysyville untuvikoille; se ei ole kaikkien juttu, ja se on ihan ookoo. Vaikka otsikot huusivat, että nyt äkkiä rautakauppaan köysiosastolle kun naapuritkin ovat jo käyneet - jos se ei itsestä tunnu omalta, antaa naapurin rakentaa vaikka minkä moinen dungeon autotalliin, jos teille nautinnollisempaa ovat pehmeä peitto ja villasukat, pysykää siinä.

Sama koskee uusinta peppu-trendiä. Yhtä normaalia on tykätä tai olla tykkäämättä anaaliseksistä.

Monet naisasiakkaamme ovat hieman jopa häpeissään tai hädissään siitä, että kumppani haluaa anaaliseksiä, tinder-treffeillä jo heti ensi alkuun ehdotellaan, tai kaveriporukassa naureskellaan kuinka on outoa jos ei tykkää. 

Me Maukasteessa emme esimerkiksi kutsuillamme koskaan esittele anaalituotteita, ellei erikseen kysytä. Edelleen - otsikoista viis - usealle naiselle se on epämiellyttävä jo ajatuksena, saati kokemuksena.

Toki niille, jotka haluavat kokeilla tai ovat todenneet, että kivaa on, löytyy paljon tuotevalikoimaa. On kauniita pepputappeja hienoilla timanteilla, on erilaisia liukasteita, joilla homma sujuu vaivatta ja suuseksisuojia, joita voi käyttää myös takapuolta kielellä kiusoitellessa, jne.

Simppeli muistilista peppuseksiin
  • Laadukas liukuvoide on näissäkin leikeissä ehdoton! Silikonipohjainen liukuvoide on ohut, mutta erittäin pitkäkestoinen ja silikonin muodostama liukas kalvo suojaa tehokkaasti herkkiä limakalvoja.Vesipohjainen liukuvoide käyttöön, jos mukana on silikonisia leluja kuten tappi tai peppupallot.
  • Rauhallisuus ja kumppanin kuunteleminen. Kiire ja jännitys lisäävät peräaukon supistusta jopa tahattomasti, mikä lisää riskiä kipeään kokemukseen.
  • Peräaukkoa voi "rentouttaa" pienillä tapeilla tai sauvalla ennen mahdollista penetraatiota (jos se on tavoitteena). Jokaisella on oikeus ja vastuu itsestään ilmoittaa jos raja tulee vastaan.
  • Hygienia; Jos käytetään kondomia, ei samalla kumilla joka reikään!

"Älä ny oo niin estoinen, elä sie ala kursailee..."

Nautitaan toisistamme ja muistetaan, että jokainen on yksilö, etenkin seksuaaliasioissa. Eikä seksimieltymyksiä koskevia trendejä oikeasti ole, eikä niiden mukaan ainakaan tarvitse seksuaalisia mieltymyksiään muuttaa. Eihän kukaan muutu heteroksi tai homoksikaan vain jos sanotaan, että se on muodikasta! Ainakaan toivon mukaan!

Toki yleinen puhe ja media avaa näkemuksiämme ja tuo tietoisuuteemme sellaisia seksuaalisuuden tai mielihyvän muotoja, joista emme muuten olisi tietoisia. Joskus sieltä nousee ehkä jotain kokeilemisen arvoista, jopa jotain mikä vie seksuaalisen nautinnon uudelle tasolle!

Mutta seksuaalisuus on iltalehden klikkiotsikoita syvemmällä persoonassamme. Tärkeintä - ja monesti myös vaikeinta - on kuunnella itseään ja arvostaa itseään ja omaa seksuaalisuuttaan, juuri sellaisena kuin se on.
Anaaliseksillä tai ilman ;)


(Lainaukset. Antti Tuisku, Hanuri.)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti