torstai 19. maaliskuuta 2015

Asiakasilta ja ajatuksia eroottisen energian tasapainosta

Järjestimme liikkeessämme 18.3.2015 pitkäaikaisen yhteistyökumppanimme kanssa illanvieton heidän asiakkailleen. Tilaisuuden tarkoitus oli viettää rento parituntinen hyvän ruuan ja rennon keskustelun merkeissä. Eikä ruokaa puuttunut...


Gynekologi (ja huipputyyppi ja supernainen!) Maija Kajan puhui tilaisuudessa erittäin mielenkiintoisista seksuaaliterveyden teemoista. Maijaa on aina ilo kuunnella ja antaa paljon ajateltavaa, itse kullekin. Lyhyessäkin ajassa hän kertoi paljon seksuaalisesta halusta ja haluttomuudesta. En referoi puhetta tarkasti, mutta nostan esiin muutaman kiinnostavan asian myös teille, jotka ette tällä kertaa päässeet paikan päälle.

Seksi parisuhteessa kietoutuu usein muutaman perusasian ympärille; maistuuko, luistaako, lentääkö!

Maistuuko? Haluttaako?
Tärkeää on etenkin parisuhteessa pysähtyä pohtimaan haluanko haluta. Onko juuri tämä kumppani ansainnut halun kohteena olemisen? Haluanko haluta juuri tätä ihmistä?
Haluun vaikuttavat tänä päivänä monet seikat: on stressiä, on kiirettä, on aikatauluongelmia, on sitä ja tätä. Esimerkiksi epäonnistumisen pelko, miehillä ja naisilla, voi laskea halua edes yrittää nostaa seksuaalista aktiivisuutta. (Mielenkiinnolla odotamme Sexpon koulutuspäivää teemalla Halun anatomia - myös tästä myöhemmin blogissamme) Paljon vaikutusta on myös lääkityksellä. Etenkin naisilla yleiset E-pillerit (tai muu hormonaalinen ehkäisy) voivat vaikuttaa radikaalisti naisen eroottiseen energiaan ja laskea sitä. Maija Kajanin sanoja lähestulkoon lainatakseni: e-pillerit lemppaa androgyynejä. Suomeksi: ehkäisypillerit laskevat mieshormonin määrää naisen kehossa (myös muissa lääkkeissä voi olla sama sivuvaikutus). Ja kun mieshormonipitoisuus laskee, eroottinen energia laskee. Sen sijaan ärsyyntymiskynnys nousee: Onko jollekulle tuttua? Ihan puskista leimahtavat ilmiliekit ja raivo on valtava! Siihen verrattuna ne kondomit eivät olekaan mikään paha juttu, vai..?

Luistaako?
Limakalvojen kunto on kaiken A ja O onnistuneille, toistuville yhdynnöille. Kitka ei ole kivaa. Liiallinen "natina" altistaa myös haavaumille ja tulehduksille ja lisää seksuaalisten tilanteiden pelkoa, etenkin mikäli hankaus koetaan kivuliaana.
Hormonaalinen ehkäisy on tässäkin yksi syy muiden joukossa, mikäli limakalvot ovat kuivat ja haurastuneet. Muita syitä ovat esimerkiksi vaihdevuodet, imetys (hormonaaliset syyt) tai vaikkapa liian imukykyisten kuukautissuojien käyttö - ne kun imevät myös kaiken luonnollisen kosteuden!
Limakalvoilla on myös suojaava bakteristo, jonka tasapainoa voivat heikentää esim. stressi, diabetes, kloorivesi ja huom: antibioottikuurit. Yksi antibioottikuuri voi heikentää limakalvojen suojabakteeriston tasapainoa jopa kahdeksi vuodeksi, muistutti Maija. Joten kannattaa miettiä tarkkaan tahtooko jokaiseen pikkuvaivaan kuuria syödä...
Limakalvoja voi hoitaa erilaisilla rasvoilla tai paikallisilla estrogeenivalmisteilla. Lisäksi hyvä liukastevoide yhdynnöissä on ehdottoman suositeltavaa!
Esimerkiksi Wet Stuff E-vitaminoitu liukuvoide on pH-arvoltaan juuri intiimialueille suunniteltu, minkä lisäksi se on koostumukseltaan hyvin luonnollisen tuntuista. (Liukasteista voit lukea lisää täältä)

Lentääkö?
Eli se iso O, orgasmi.
Naisten nautinto, reaktioherkkyys, on tietenkin se asia, mikä meitä erityisesti kiinnostaa, ja mihin pyrimme myös tuotteidemme avulla löytämään parannusta, mikäli asia on ongelma. Eroottisen energian tasapaino on tässä(kin) asiassa ensiarvoisen tärkeä, eli ollaanko kumppanin kanssa samalla aaltopituudella - mikäli siis halutaan saada orgasmi toisen kanssa. Toki, orgasmin saaminen voi olla vaikeaa myös sooloseksissä, silloin energia ei ole sidoksissa toiseen henkilöön.
Nautinnon kokemiseen vaikuttavat paljon hormonit, erityisesti oksitosiini. Oksitosiinia vapauttavat kaikenlaiset hyväilyt, hellimiset ja huomionosoitukset, joten varsinkin parisuhteessa, näitä tulee vaalia.
Lisäksi reaktioherkkyyteen naisella vaikuttavat lantionpohjan lihakset (toki myös miehellä!) ja klitoriskudos (joka muuten on paljon isompi asia kuin pelkkä "herne", miksi klitoris monasti ymmärretään).
Lantionpohjan ja emätintä ympäröivien kudosten verekkyyteen ja herkkyyteen voidaan vaikuttaa esimerkiksi lantionpohjanlihasten harjoituksilla. Maija osannee kertoa lisää, jos aihe kiinnostaa!

Näiden ajatusten myötä, kohti kevättä.
Halutkaa haluta! Ja olkaa kumppaninne haluamisen arvoisia!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti