maanantai 20. huhtikuuta 2015

Koulutusmatka kondomien ihmeelliseen maailmaan


Meille tarjoutui uskomaton mahdollisuus päästä maaliskuun alussa koulutusvierailulle Malesiaan. Kutsujana toimi malesialainen kondomeita valmistava yritys Medical Latex, joka on saksalaisen Beiersdorf AG:n tytäryhtiö. Emoyritys tunnetaan useista laatumerkeistä, kuten Labello, Nivea ja Hansaplast. Mistään pikkutekijästä ei siis ole kyse.

Reissu on nyt tehty, uskomattoman paljon opittu kondomeista ja niiden valmistuksesta, ja saatu Adam&Eveen Suomen ensimmäiset kondomi-sertifikaatit!

Malesian helteissä koulutuspäivien aikana käytiin vierailemassa kondomitehtaalla, sekä erilaisissa workshopeissa keskusteltiin kondomien valmistukseen ja myyntiin liittyvistä asioista. Hetki on vierähtänyt ennen kuin itsekään on saanut sisäistettyä kaikkea sitä tietoa, mitä koulutus tarjosi; paljon liittyy ehkäisyvälineiden valmistukseen sellaista, mitä ei olisi ikinä osannut edes ajatella, saati kysyä! Mutta reissun tarjoaman tietotulvan jälkeen tiedämme kyllä, mitä kondomeja jatkossa myymme, ja mitä mielellään emme.
Koska kumilla on väliä!

ESP-kondomit valmistetaan siis Malesiassa. Positiivinen yllätys oli huomata, että tehtaalla toimittiin kuin pienessä perheyrityksessä. Kaikki työntekijät ovat sitoutuneet työhönsä ja johtoporras pitää työläisistään hyvää huolta; Malesia on muslimimaa, ja naisten työssäkäynti ei ole aina itsestäänselvyys, mutta tämä firma pyrkii palkkaamaan paljon naisia ja pitää huolta myös työntekijöidensä perheistä tarjoamalla esimerkiksi erilaisia stipendejä, jotta lapset saavat hyvän koulutuksen. Kuulostaa loistavalta! Etenkin kun kondomien valmistuksessa ja laaduntarkkailussa käsityöllä on edelleen iso merkitys. On tärkeää, että työntekijät kokevat työolot mieleisiksi, jotta myös tuotteen laatu pysyy tasaisena.
Yritys tekee paljon tuotekehitystä ja heidän AirThin-kondominsa ovatkin aivan omalla teknologialla valmistettuja, ohuempia kondomeja, jotka ovat aivan yhtä kestäviä kuin perinteiset, vähän paksummat mallit. Sen sijaan ohuen materiaalin ansionsa kondomi tuntuu miellyttävämmältä ja johtaa myös lämpöä aivan toisella tapaa kuin ”perus”kumi. (Viimeisimpien tutkimustulosten mukaan ESP Air Thin on itseasiassa paljon kestävämpi kuin monet muut markkinoiden ykkösmerkit!)

Paljon puhuimme myös allergia-asioista. ESP ei toistaiseksi valmista lateksittomia kondomeja. Se olisi toki myös hassua, koska yritys nimenomaan toimii laadukkaiden kumipuuplantaasien läheisyydessä ja pyrkii tuotekehityksessään valmistamaan maailman mukavimmat, turvallisimmat ja kaikin puolin parhaat lateksikondomit.
Paljastui kuitenkin, että monessa tapauksessa kondomeista aiheutuvat herkistymiset voivat johtua muustakin kuin lateksiyliherkkyydestä. Ph-tasapaino ja yhteensopivuudet ovat avainasemassa. ESP-kondomien valmistuksessa käytetään mahdollisimman vähän Ph-tasapainoon vaikuttavia ainesosia, kuten kaseiinia (joka on maitoproteiini ja käytetään suurimman osan kondomien valmistuksessa). Näin ollen ESP-kondomit käyvät myös vegaaneille!
Lisäksi yksi iso tekijä on ammonjakki, jota käytetään valmistusprosessissa irroittamaan kumi muotistaan.
Medical Latexin tehtaalla ammonjakki pestään välittömästi kumeista pois. Lisäksi Malesian viranomaiset tarkkailevat tehtaan ammonjakkipäästöjä ja myrkyn jatkokäsittely onkin huolehdittu esimerkillisesti! (Voisin kuvitella, että esimerkiksi Kiinassa, kondominvalmistajat eivät ota asiaa ehkä niin vakavasti...)
Kondomit myös pakataan paikan päällä tehtaalla.
Monet kondomivalmistajat kuljetuttavat kondomit valmistuspaikasta (esim. Kiinasta, Intiasta jne.) Eurooppaan ja pakkaavat ne vasta täällä saadakseen made in EU merkinnät paketteihin. Mutta, mutta. Kuljetus tapahtuu ammonjakissa. Ja mitä pidempään kumi siinä lilluu, sitä vaikeampi sitä on puhdistaa täysin pois... Puhumattakaan ekologisuudesta siinä, että kondomit pakataan, lähetetään, puretaan, uudelleenpakataan, lähetetään, varastoidaan, lähetetään....jne.
ESP-kondomit tulevat suoraan tehtaalta myyjälle. Ei ylimääräistä rahtausta. Ja kondomeita voi kuluttajakin ostaa isommissa erissä, jolloin pakkaukseen käytettävä materiaali ja muut resurssit vähenevät entisestään.

Virallinen todistus.

Kyseessä oli siis puhtaasti työ- ja opintomatka. Onneksi kuitenkin jäi myös muutama päivä aikaa levätä ja nauttia D-vitamiinia auringosta.



Ei pelkkää loikoilua vaan työtä, opiskelua ja verkostoitumista!
Jos Sinulla on kysymyksiä koskien kondomeja - tervetuloa keskustelemaan!
Sitä mukaa kun saamme ESP-kondomeja varastoomme, lisäämme ne myös nettikauppaamme, ja toki löydät koko valikoiman liikkeestämme Tampereelta.

Pysy kuulolla, sillä olemme mukana kevään aikana myös monissa tapahtumissa: nappaa hihasta ja saat kumit matkaan! 
Nähdään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti